top of page
Fyrverkeri

 Bli Förmånstagare 
Nominera till årets kvinnofridshjältar 

20 augusti 2024 öppnas förmånstagandeansökan samt nomineringen till kvinnofridshjältar!

Vi hyllar kvinnofridshjältarna och de fantatastiska kvinnoorganisationer som varje dag varje vecka år efter år ger stöd och hälp till utsatta !

Nominera till årets Kvinnofridshjältar

Det är dags att hylla våra kvinnofridshjältar!

Nomineringar görs av kvinnojourer, kvinnoorganisationer, brottsofferjourer och andra civilsamhällesorganisationer som arbetar med stödverksamhet och dagligen stöttar och hjälper utsatta. Gör er redo att bli inspirerade när vi offentliggör nomineringsinformationen den 20 augusti.

Bli förmånstagare till Kvinnofridsgalan.

Kvinnojourer och kvinnoorganisationer som arbetar demokratiskt, religiöst- och partipolitiskt obundna samt har varit verksamma 5 år och eller längre, arbetar operativt med stödverksamhet kan bli förmånstagare till Kvinnofridsgalan. Vi stödjer kvinnojourer som är i behov av ekonomisk hjälp.

Kvinnojouren skickar in en formell ansökan, undertecknad av ordförande/motsvarande firmatecknare, där det tydligt framgår att organisationen uppfyller de sju kriterier för att bli förmånstagare. Kvinnofridsgalans expertgrupp och Kvinnokraftbyrån Sverige AB bereder ansökan och beslutar om förmånstagande organisationer för 2024. Ansökningsperiod 20 augusti - 20 september 2024.

För att ansöka om att bli förmånstagare till Kvinnofridsgalan måste organisationen uppfylla följande sju kriterier:

  1. Kvinnojourer och kvinnoorganisationer som bedriver stödverksamhet och har varit aktiva i fem år eller mer ska skicka in en formell ansökan, som ska vara undertecknad av ordförande eller motsvarande firmatecknare.

  2. Inkludera ett utdrag ur styrelseprotokollet som visar att styrelsen har beslutat att ansöka om att bli förmånstagare i Kvinnofridsgalan, samt bifoga konstituerande protokoll.

  3. Tillhandahålla godkända signerade årsredovisningar från de tre senaste åren.

  4. Skicka in senaste verksamhetsberättelsen.

  5. Skicka in intyg på att organisationer inte har skulder.

  6. Skicka in antal medlemmar och könsfördelningen.

  7. Skicka in stadgarna för organisationen.

Ansökningen till förmånstagande organisationer öppnas här 20 augusti.

Namn på förmånstagande organisationer och insamlad och fördelad belopp presenteras på Kvinnofridsgalan 25 november 2024 i samband med prisutdelningen av kvinnofridshjältar.

Var med och gör en skillnad för våldsutsatt

Var med i kampen för ett rättvisare samhälle. Din insats möjliggör att vi kan rädda en utsatt kvinna/flickas liv. 

Bli månadsgivare

Varje månatlig gåva till vår verksamhet höjer vår kapacitet att hjälpa fler våldsutsatta. Ditt stöd kan hjälpa barn att växa upp utan våld! 

Bli företagssponsor

Gör en skillnad som företagare, stöd vårt arbete! Vill du ge bort julklappar? Läs mer hur ni kan bidra till vårt arbete.

bottom of page